RSS

ais!

salam w.b.t..

apa khabar jasadi semua?? harap sentiasa dlm keadaan tip top ek..macam mana dgn keadaan semua bila masa musim baru ni?? dalam kita menikmati kecantikan musim bunga ni, sebenarnya ramai jeh sahabat kita yg tgh sakit² manja sekarang mungkin kerana allergic kepada pollen bunga..so, sesiapa yg sakit tuh, cepat² pergi klinik ye..da'ie kena sihat untuk sentiasa cergas mencari mad'u baru, kan?? hmm.. x lama lagi mungkin ramai jeh antara kita akan pulang ke tanah air bertemu keluarga tercinta, bukan?? tapi..tapi..tapi dalam kegembiraan kita bertemu keluarga serta makan makanan yg enak² lagi lazat, kesihatan kita jgn diabaikan ye..kat sini nk share satu artikel menarik tentang SERANGAN SAKIT JANTUNG!!! harapnye semua dapat baca smpai habis ye...

Assalamualaikum,

Pesanan tulus ikhlas dari hati sebagai preparation summer di 
Malaysia nanti. Jgn minum air ais! 

EFFECTS OF COLD WATER 
Serangan Jantung dan Amalan Minum Air Panas ....
Artikel ini berguna untuk semua. Bukan sahaja amalan meminum air panas selepas makan, tetapi berhubung SERANGAN JANTUNG!!!!.Kita tidak akan kehilangan apa-apa... malah akan mendapat faedah dari amalan ini.

Kepada sesiapa yang suka minum AIS, artikel ini sesuai untuk anda baca. Sememangnya sedap minum air berAIS selepas makan. Walaubagaimanapun, AIS akan membekukan makanan berminyak yang baru kita makan. Ia akan memperlahankan penghadaman kita.

Bila lemak-lemak ini terbentuk di dalam usus, ia akan menyempitkan banyak saluran dan lama kelamaan ia akan menyebabkan lemak berkumpul dan kita semakin gemuk dan menuju ke arah mendapat pelbagai PENYAKIT.

Jalan terbaik...adalah untuk minum sup panas atau air PANAS/suam selepas makan. :Nota penting tentang SERANGAN JANTUNG!!! Anda patut tahu bahawa bukan semua
tanda-tanda serangan jantung akan mula terasa pada tangan sebelah kiri. Berhati-hati juga pada permulaan sakit sedikit-sedikit pada bahagian atas dada anda.

Anda mungkin tidak akan mengalami sakit dada pada serangan pertama serangan jantung. Keletihan dan berpeluh adalah tanda-tanda biasa. Malah 60% penghidap SAKIT JANTUNG tidak bangun selepas tidur. Marilah kita berwaspada dan berhati-hati. Lebih banyak kita tahu, lebih cerah peluang kita untuk terus hidup...
jadi bolehlah kita amalkan pengurangan minum ais di malaysia nanti walaupun cuaca kt malaysia lebih panas berbanding France dan kalau boleh amalkan pengambilan air sekurang-kurangnya 8-10 gelas sehari kerana hampir 60% badan kita terdiri daripada air..insyaAllah,walaupun video ni agak pnjng, nk share juga dgn para dai'e semua berkaitan minum air supaya kita boleh sentiasa berada dalam keadaan sihat dan cergas dalam melaksanakan tugas² KITA yg semakin hari semakin mencabar ini..WA

2 Pendapat:

trendymuslimah said...

salam ziarah

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Nikmat kesihatan..Bersyukurlah dengan kurniaan-Nya
 
Copyright 2009 QAWIYUL JISMI All rights reserved.
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress Theme by EZwpthemes